Om våre partnere

I september drar du og en reisepartner til en av Kirkens Nødhjelps eller Norges KFUK-KFUM sine partnerorganisasjoner i Tanzania, Sør Afrika, Madagascar eller Bangladesh. Gjennom uteoppholdet deltar du i organisasjonens daglige aktiviteter og prosjekter. Slik får du ny innsikt og kunnskap i arbeidet til partnerorganisasjonene til Norges KFUK-KFUM. Du får erfaring med praktisk bistandsarbeid og et unikt blikk inn i en lokal grasrotorganisasjon i sør.

 

6115924504_729f421556_b.jpg

Norges KFUK-KFUM er en del av verdens største kvinnebevegelse YWCA (KFUK) og verdens største ungdomsorganisasjon YMCA (KFUM). Tilsammen har vi ca 83 millioner medlemmer i mer enn 120 land. Når du er på uteopphold for Norges KFUK-KFUM jobber du for enten YWCA eller YMCA i et land i Afrika eller Asia.

Madagascar YWCA

Madagaskar er er utrolig spennende land som ligger på en enorm øy utenfor fastlandskysten i sørøst- Afrika. De har, som de fleste land i verden, opplevd en enorm urbanisering i nyere tid. Mennesker trekker mot byene som representerer håp og nye muligheter. Dessverre er det også mange av disse som ikke finner jobbene de drømte om og lever i fattigdom og trangboddhet. Madagaskar YWCA jobber for å bedre situasjonen for barn og kvinner på Madagaskar. De har 11 lokale avdelinger og 12100 medlemmer. I hovedstaden Antananarivo fikk de nylig donert et hus. Dette ønsker de å fylle med aktiviteter hvor unge gutter og jenter kan komme for å ha det gøy, lære mer om seg selv, sine styrker, rettigheter og muligheter. Ønsker du å jobbe sammen med kollegaer i Madagaskar for å bygge opp dette tilbudet? Søk CFC!

60723_498032826882856_771246485_n.jpg
Madagaskar er mitt andre hjem. Jeg husker tilbake på den gode og avslappa atmosfæren, nabobarna som snikskikket på oss hvite nordmenn over gjerdet, møte med mennesker som til vanlig lever i en annen virkelighet enn meg, sang, dans og masse latter. Gjennom CfC ble jeg kastet ut i verden, den beste måten å møte den på! Siden jeg bodde sammen med jenter fra både Madagaskar og Kenya, er det klart jeg har fått en bedre kulturforståelse, også av min egen, og jeg har erfart hvordan vi best mulig kan leve sammen. Det har vært utfordringer, men ingen jeg ikke har lært noe av. Men mest av alt har det vært vennskap, evig vennskap.
— Pernille Jovall, deltager 12/13

Sør Afrika Ymca

Sør- Afrika representerer for mange rettighetskamp mer enn noe annet sted. Kampen mot apartheid har blitt et symbol på at det er mulig for vanlige mennesker å lykkes med å stå opp i kampen mot endeløs urettferdighet. Fremdeles er det kamper det gjenstår å ta i dette landet. Selv om Sør- Afrika i en afrikansk kontekst regnes som liberale i kampen for seksuelle minoriteters rettigheter, er det fremdeles tabu å være skeiv her. Sør- Afrika YMCA ønsker å sette skeives rettigheter på agendaen og skape trygge rom, hvor unge kan utfolde seg selv uavhengig av seksuell legning. Ønsker du å hjelpe til å dette arbeidet? Søk CFC!

Ilula YWCA

Unge på landsbygda i Tanzania møter en mengde utfordringer. Spesielt mange jenter har lav selvfølelse og begrensede muligheter for å stå opp for dem selv. Mange møter sterke kjønnstereotypiske forventninger om hva som jenter er greit å studere, eller hva det som jenter er greit å si. Ilula YWCA kjemper for unge jenter rett til å stå opp for seg selv og endre livssituasjonen til mennesker som lever i fattigdom. Ønsker du å kjempe sammen med dem for jenters rettigheter? Søk CFC!

428974_10151181891765969_1529541263_n.jpg
I Tanzania fikk jeg noen av mine beste venner og det har blitt mitt andre hjem. Jeg lærte mye om hvor urettferdig verden er og ble inspirert til å arbeide for en endring. I løpet av mitt tre lange opphold fikk jeg blant annet bo i vertsfamilier, undervise på skoler, drive speiderarbeid, bo på barnehjem, arbeide med kampanjer og reise. Det var et fantastisk opphold som jeg aldri ville være foruten.
— Karoline Bjerga, deltager 12/13

Bangladesh Ywca

Jenter fra Bangladesh møter mange av de samme utfordringene som jenter hjemme i Norge